Педагогіка

Замовити дипломну роботу, курсову роботу, а також контрольну роботу або реферат та есе з дисципліни “педагогіка”

Педагогіка (Грец. Παιδαγωγική – з давньо-грецького перекладається як мистецтво виховання: від παῖς – дитина → παιδος – підліток + ἄγω – веду) – це наука про процес виховання і навчання людей, акцент робиться на дитячий і юнацький вік. Наука, що займається вивченням людини від народження до смерті, так як все життя люди вчаться, вивчають будь-які явища, потрапляють під вплив навколишнього середовища і в зв’язку з цим змінюються.

Предмет педагогіка – це цілісний науковий процес, який спрямований на розвиток і формування людини в процесі його виховання, навчання, освіти.

Об’єкт педагогіки – усвідомлений і цілеспрямований процес – виховання; явища навколишнього середовища, які визначають цілеспрямоване розвиток людини в суспільстві – це утворення. Освіта в певний момент стає фундаментом розвитку людини, визначає світогляд, міжособистісні відносини і зв’язку в соціумі, рівень інтелектуального розвитку індивідуума і відповідно користь, яку він приносить суспільству в цілому. Саме освіту, як частину об’єктивного світу вивчає педагогіка.

Замовити опір матеріалів рішення задач

Суміжні з педагогікою дисципліни:

Педагогіка дуже тісно пов’язана з усіма загальноосвітніми дисциплінами (так як це основа освіти), і з більш вузькоспеціалізованими предметами, які вивчають сам процес і методики навчання, наприклад це:

· Андрогогіка · Артпедагогіка
· Вожатий · Дидактика
· Кіноосвіта · Медіаосвіта
· Освіта · Освітні технології
· Навчання · Педагогічна тестування
· Психологія освіти · Репетитор
· Вчення через навчання · Вчитель
· Християнська педагогіка · Педоцентрізм
· Педагогіка (журнал) · Педагогічне спілкування
· Гуманістична педагогіка · Майстер клас

Ця наука розвивається в тісному зв’язку з іншими науками про людину. В ході розвитку люди змінювалися і змінювалося їх виховання, ставлення до освіти, нові методи перевірялися і ставали актуальними, щось виключалося з життя, як уже вичерпавшу себе методику. З історії цієї науки ясно, що початкові витоки освіти і виховання закладалися в релігійних догматах, законодавчих укладення, творах літератури. Згодом педагогіка виділилася в окрему науку, а пізніше створилася ціла система педагогічних наук. Наука педагогіка з роками накопичує знання, досвід і діє як система.

Сучасна система педагогічних наук про виховання складається з:

  1. Фундамент – філософія і історія освіти.
  2. Загальна педагогіка:
    • теоретичні основи;
    • дидактика;
    • теорія виховання;
    • школоведення;
  3. Вікова педагогіка:
    • дошкільна;
    • шкільна;
    • професійно-технічна;
    • педагогіка вищої школи;
  4. Соціальна педагогіка:
    • сімейна;
    • перевиховання правопорушників (виправно-трудова);
    • музейна;
    • театральна і т.д.
  5. Спеціальна педагогіка:
    • сурдопедагогика;
    • тифлопедагогика;
    • олігофренопедагогіка.
  6. Методика викладання предмета.
  7. Виробнича педагогіка (підвищення кваліфікації, перекваліфікація).
  8. Військова педагогіка.
  9. Педагогіка третього віку.

Зв’язок педагогіки з іншими науками:

– з психологією пов’язує загальний об’єкт, що вивчається – процеси розвитку і формування особистості. Психологія вивчає закони розвитку психіки людини, а педагогіка розробляє закони управління розвитком особистості, організацією її діяльності в цьому контексті. Зв’язком між двома науками виступають педагогічна та вікова психологія, психологія управління педагогічними системами;

– фізіологія пов’язана з педагогікою, як наука про життєдіяльність всього організму. Це дуже важливо для вивчення механізмів управління фізичним і психічним розвитком, продиктованими діяльністю нервової системи;

– багатогранний зв’язок з соціологією. За допомогою соціологічних досліджень оцінюються педагогічні явища (наприклад, в числі відсіваються школяри, частіше виявляються представники чоловічої статі);

– філософія використовується наукою про виховання для пошуку опорних методологічних положень;

– історія, географія, література, людина, сфера його проживання – це важливо для педагогіки;

– зв’язку з кібернетикою, комп’ютеризація педагогіки (ефективне управління, навчальні програми);

– з медициною (наприклад, лікувальна педагогіка – наука про навчання і виховання хворіють школярів).

Консолідує досягнення інших наук, педагогіка використовує їх вузькоспеціалізованих і здебільшого теоретично. Так як, практичні досягнення застосовуються в залежності від ситуації і вимагають індивідуального підходу. Імовірність донести до учнів теорію, ідею досить висока, а втілення цієї ідеї в реальність і її прийняття залежить від майстерності і досвіду, що ділиться і окремо від кожного індивіда. Кожна людина по своїй суті різнобічна особистість і відповідно таланти і потреби індивідуальні. Тому педагогіку іноді називають мистецтвом – вивчити теоретичні принципи і методи виховання, процесу освіти на основі інших наук, досить просто, а застосування теоретичного знання на практиці в різних ситуаціях безпосередньо залежить від природжених талантів і здібностей людини.

Педагогіка найважливіша серед наук, які вивчають розвиток людини і його особистості. Процес розвитку особистості неможливий без цілеспрямованого спілкування з дитиною, навчання його соціальним нормам і формування звичок. Систематизуючи дослідження і досягнення наук про людину, педагогіка створює найоптимальніші методи становлення людини, виховні процеси, освіту.

Допомога школярам і студентам, що вивчають дисципліну “педагогіка”.

Надаємо допомогу студентам і школярамв написанні рефератів, творів, есе з предмету «педагогіка». Виконуємо завдання на українській і російській мови, а також на іноземних мовах: англійською, німецькою, польською, італійською, іспанською, французькою.

Агентство “Студік” виконує на замовлення дипломні, курсові, контрольні роботи, дисертації, викладу, наукові статті, переклади текстів, виготовлення креслень, рішення задач і прикладів з технічних спеціальностей (вища математика, фізика, хімія, механіка, деталі машин, ТММ, спрямують)

Працюємо в усіх регіонах України: Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Львів, Кривий Ріг, Миколаїв, Маріуполь, Вінниця, Херсон, Полтава, Чернігів, Черкаси, Житомир, Суми, Херсон, Хмельницький, Рівне, Кропивницький (Кіровоград), Кам’янське (Дніпродзержинськ), Новомосковськ, Чернівці, Кременчук, Івано-Франківськ, Тернопіль, Біла Церква, Луцьк, Краматорськ, Мелітополь, Нікополь, Бердянськ, Ужгород, Павлоград, Кам’янець-Подільський та інші регіони.

Купити студентську роботу з педагогіки можна прямо зараз

Замовити опір матеріалів рішення задач

Допомога студентам в навчанні[

Працюємо з усіма містами України: Київ, Кривий Ріг, Дніпро, Харків, Миколаїв, Одеса, Кропивницький, Полтава, Запоріжжя, Луцьк, Рівне, Суми, Миколаїв, Вінниця, Чернігів, Житомир, Черкаси, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький, Ужгород, Луцьк.

Працюємо з усіма містами Польщі: Warszawa, Kraków, Wrocław, Łódź, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Białystok, Katowice, Toruń, Rzeszów, Kielce, Olsztyn, Gorzów Wielkopolski, Zielona Góra, Opole.

Графік роботи
З 10-00 до 22-00 з ПН по ПТ,
З 10-00 до 16-00 СБ
Неділя - вихідний
А якщо серйозно - сайт працює до останнього відвідувача!!!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.